Helppokäyttöinen pöytävalaisin hipaisukytkimellä

  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Tilaan saa tyyliä näyttävällä pöytävalaisimella.

Pöytävalaisin on valaistuksen lisäksi myös ehdoton tuomaan uutta ilmettä sekä sisustuksellisia ratkaisuja kodin eri huoneisiin. Sillä saa kauniisti luotua tunnelmavalaistusta, mutta myös kohdentaa valaistuksen juuri siihen pisteeseen, mihin eniten haluaa. Erinomainen ratkaisu on myös pöytävalaisin hipaisukytkimellä, jolloin valaisimen saa syttymään ja sammumaan hipaisemalla sitä. Toisissa valaisimissa on myös sellainen ominaisuus, että pidempi kosketus kirkastaa tai himmentää valoa. Yhä useammassa pöytävalaisimessa on siis ominaisuutena myös himmennystoiminnot.

Lisävaloa tai tunnelmaa tuova pöytävalaisin hipaisukytkimellä

Pöytävalaisin sinällään tuo valon juuri sinne, missä sitä eniten kaivataan. Niitä on yleensä pidetty tärkeinä opiskelu- tai työkäytössä, mutta ne ovat yleistyneet tyylikkäinä myös kodin muuhunkin sisustukseen. Niillä voi luoda tyylikkään tunnelmavalaistuksen isoon olohuoneeseen sijoittelemalla niitä useampaan paikkaan, jolloin kattovalaistusta voi hiukan himmentää. Yksi niiden tärkein ominaisuus on säädettävyys eli hipaisukytkin on hyvin käytännöllinen näissä valaisimissa. LED -lampuilla valaisimeen saa tehoa vähän enemmänkin.

Yhä useammat valaisimet alkavat olla tietynlaisia älyvaloja, jolloin niissä on elämää huomattavasti helpottavia ominaisuuksia. Hipaisulla toimiva pöytävalo on käytännöllinen, jolloin ei tarvitse etsiä katkaisijaa, joka saattaisi olla jossakin alempana. Käden heilautuksella saa lampun kätevästi toimimaan sekä yhä useampi valaisin on saanut ominaisuudekseen himmennystoiminnot. Sellainen valaisin on hyvä sisustusratkaisu, koska sillä voi luoda tunnelmaa, mutta myös rikastaa huomattavasti tilan valaistusta.

Erilaisten tilojen vaatimukset

Sisustukselliset ratkaisut ovat tietenkin tärkein osa valaistusta suunniteltaessa, mutta myös käyttötarkoitus on erilainen eri huoneissa. Työpöydän valaistuksen on oltava kirkas ja sellainen, jonka saa kohdennettua todella hyvin. Keittiössä, missä laitetaan ruokaa, on syytä olla myös kirkas ja hyvä valaistus. Pöydän ääreen voi asentaa kirkasvalolampun, joka piristää mukavasti ainakin talvella. Olohuone kaipaa tunnelmallista ja vähän pehmeämpää valoa sekä makuuhuoneessa on tunnelmavalaistus oikein hyvä valinta. Eteisen valaistukseen sopivat helposti syttyvät valaisimet.