Jugend valaisimet sisustuksessa

  • 21 Jul, 2022

Jugend valaisimet ovat näyttäviä.

Jugend valaisimet ovat koristeellisia lamppuja, joiden kauniit muodot ja koristelut hivelevät silmää. Ne ovat saaneet vaikutteita Euroopassa 1900-luvun taitteessa vallinneesta tyylisuunnasta, jugendista. Upeat, kauniit lamput sopivat niin vanhaan kuin uudisrakennukseen luoden huoneisiin ainutlaatuisen tunnelman. Niistä saat kotiisi todellisen sisustuksen katseenvangitsijan ja saatavana on useita eri malleja moneen eri makuun. Pelkistetyimmillään jugend-lamput toistavat yksinkertaisia geometrisia muotoja, koristeellisimmista löytyy niin helmistä koottuja valaisimia, kuin taidokkaita lasista tiffany-tekniikalla toteutettuja valaisimia.

Jugend valaisimet toimivat moneen tarkoitukseen

Jugend-valaisimia on saatavilla myös seinälamppuina, samaa sarjaa olevat laput muodostavat yhdessä kauniin ja mielenkiintoisen kokonaisuuden kotiisi. Valaisimia valitessa tulee miettiä, minkälaista valoa tilassa kaivataan. Mitä huoneessa tehdään, millaista valoa siellä tarvitaan ja mikä on luonnonvalon määrä? Kohde- ja seinävalaisimien avulla tilaan voidaan tuoda lisää valoa kohtiin, jossa sitä tarvitaan, tai käyttää niitä tunnelman luomiseen.

Art nouveau tarkoittaa taiteen monimuotoista uudistusliikettä, tyylisuuntaus vallitsi Euroopassa noin vuosina 1890-1910. Liikkeestä käytettiin eri paikoissa eri nimitystä, esimerkiksi Saksassa, Suomessa ja Ruotsissa vakiintui nimitys jugend. Se piti sisällään rakennus-, sisustus-, kirja-, juliste-, veisto- ja maalaustaiteen sekä taideteollisuuden. Tyylisuunta oli vastareaktio kertaustyyleille ja lopulta sille kehittyi omaperäinen ja koristeellinen muotokieli. Tyylille ominaista ovat aaltoilevat muodot, epäsymmetriset linjat ja luonnonaiheet.

Asiantuntijamme auttavat oikean valaisimen valinnassa

Laajasta valikoimastamme löydät itsellesi sopivat laadukkaat valaisimet niin sisälle kuin ulos. Olemme valinneet markkinoiden parhaat valaisimet ja hintamme ovat kilpailukelpoisia, tuotteittemme tilaaminen verkossa on aina helppoa ja turvallista. Yhteistyökumppaneidemme asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan oikeanlaiset ja tyylikkäät valaisimet olivatpa ne sitten kotiisi tai yrityksesi tiloihin.