Koristekynttilät kodin sisustuksessa

  • 06 Oct, 2021

Koristekynttilä pöydällä

Suomalaiset rakastavat kynttilöiden tuomaa tunnelmaa erityisesti pimeinä vuodenaikoina. Erilaiset koristekynttilät kuuluvatkin oleellisena osana suomalaiseen sisustukseen ja niiden avulla on helppo tuoda tunnelmaa ja kaunista valaistusta kotiin. Kynttilöiden valinnassa kannattaa olla tarkkana etenkin silloin, jos haluaa että ne sopivat osaksi muuta sisustusta. Tässä artikkelissa annamme sinulle parhaat vinkit kynttilöiden valintaan, jotta osaat loihtia kodistasi kauniin hetkessä.

Näin valitset koristekynttilät

Pienillä yksityiskohdilla on helppo tuoda sisustukseen eloa. Oletko jo miettinyt, missä kodin nurkkauksessa, pöydällä tai tilassa haluat kynttilöitä polttaa? Kun tiedät, mihin tilaan kynttilät haluat laittaa, voit hyödyntää tilan värimaailmaa ja tilata siihen sopivia kynttilöitä. Jos olet sisustanut esimerkiksi olohuoneeseen keltaisia yksityiskohtia, voit valita koristekynttilät korostamaan niitä.

Kynttilöiden valo on pehmeää ja tunnelmallista, eikä se aina riitä valaisemaan tiloja, vaan niiden pariksi vaaditaan myös valaisimia. Voit valita esimerkiksi kynttilät olohuoneen toiseen päähän ja pöytävalaisimen toiseen. Ulkotiloissa kynttilöiden lisäksi valoa voivat antaa vaikka aurinkokennovalaisimet. Molemmat ovat ympäristöystävällisiä ja sähköä säästäviä valintoja. Kun valitset kynttilöitä ja valaisimia, huomioi tarvitsemasi valon määrä.

Rentoudu tuoksukynttilöiden avulla

Haluaisitko hemmotella itseäsi jollakin erityisellä? Sitä varten kannattaa hankkia joidenkin koristekynttilöiden tilalle tuoksukynttilöitä. Tuoksukynttilät löytyvät tuhansissa eri tuoksuissa, joiden joukosta on helppo valita ne omat suosikit. Miltä kuulostaisi esimerkiksi aromaattinen kardemumma tai rentouttava kamomilla? Jokaiseen hetkeen voi halutessaan hankkia sopivat tuoksut.