Lastenhuoneen lamppu saa olla leikkisä

  • 16 Sep, 2021

Lastenhuoneen valaistus

Lastenhuone on paikka, jossa todennäköisesti vietetään paljon aikaa niin leikkien, puuhaten, askarrellen kuin kirjoja lukien. Siksi lastenhuoneessa kaivataan useampaa erilaista valaistusta, ja olisikin hyvä, jos lastenhuoneesta löytyisi muutama erilainen lamppu. Lastenhuoneen lamppu saa olla väriltään kirjava, kuosiltaan värikäs ja kuvioiltaan leikkisä - avain kuten huoneessa asuva lapsikin. Värejä ja kuvioita ei tarvitse siis arastella ollenkaan, sillä lastenhuoneessa kaivataan väriä, ja vain mielikuvitus on rajana.

Miten valita sopiva lastenhuoneen lamppu?

Lastenhuoneen valaistusta miettiessä kannattaa huomioida se, kuinka paljon valoa tarvitaan mihinkin huoneen osaan. Huoneessa olisi hyvä olla vähintään kattolamppu, yövalo ja pöytälamppu. Hyvin valaiseva kattolamppu auttaa näkemään huoneessa myös illan pimetessä ja tekee leikeistä sujuvammat. Pöytälamppu taas valaisee työpöytää, jolla tehdään läksyt, askarrellaan, piirretään ja kirjoitetaan vaikka kaverille kirje. Yövalo puolestaan tuo turvaa nukkumaan mennessä.

Mielestämme lastenhuone on siitä mukava huone sisustaa, että värejä ei tarvitse pelätä. Tämä huone saa olla rohkea ja menevä, ja sieltä saa löytyä useampaa eri väriä ja kuosia. Erilaiset kuviot ja värit saavat lasten mielikuvituksen lentämään ja tekevät siten huoneessa olemisesta mukavampaa. Miksi et siis valitsisi lapselle esimerkiksi lamppua, jossa on hänen lempihahmonsa?

Rauhallisia värejä lastenhuoneeseen

On aivan totta, että lapset kaipaavat myös tilaa rauhoittua pitkän päivän jälkeen. Siksi on hyvä loihtia lapselle esimerkiksi oma nurkkaus rentoutumista varten. Tämän nurkkauksen värit saavat olla hillitympiä ja sellaisia, joiden seassa on helppo rentoutua. Kun siis sisustat lastenhuonetta, jätä yksi nurkkaus rauhallisemmaksi. Lisää nurkkaukseen isoja pehmeitä tyynyjä, pieni valaisin ja muutama turvallinen pehmolelu, niin turvallinen rentoutumispaikka on valmis.