Näin syntyy romanttinen makuuhuone

  • 07 Nov, 2021

Tuikut ja koristevalot makuuhuoneessa.

Romanttinen makuuhuone on monen unelma ja tämän unelman toteuttamiseksi on olemassa monia erilaisia tapoja. Makuuhuoneen romanttinen ilme ei vaadi välttämättä suuria tai kalliita hankintoja, eikä myöskään suurta vaivannäköä, vaan voi onnistua hyvinkin helposti. Tämä blogiteksti antaa muutaman vinkin siitä, kuinka makuuhuoneesta saa luotua pienellä vaivalla hyvin romanttisen. Poimi juuri itsellesi sopivat vinkit ja sovella niitä oman makuuhuoneesi sisustukseen!

Romanttinen makuuhuone valaistuksella

Romanttinen makuuhuone syntyy ennen kaikkea oikeanlaisella valaistuksesta. Hyvin kirkas ja silmiinpistävä valo ei ole yleensä kovin romanttinen saati sovi muutenkaan makuuhuoneeseen, jossa on tarkoitus levätä. Erilaiset himmeät valot, koristevalot ja kauniita valo-varjo-kuvioita piirtävät valaisimet tuovat makuuhuoneeseen tunnelmallisuutta. Himmennettävä valaisin esimerkiksi taipuu tilanteen mukaan kirkkaammaksi lukuvaloksi tai hämyisämmäksi tunnelmavalaistukseksi.

Esimerkiksi himmennettävä lattiavalaisin on loistava idea makuuhuoneeseen. Se luo tunnelmallista valoa ja valaisimeksi voi valita ulkoasultaan erityisen kauniin tuotteen. Yleisvalaisimeksi kattoon kannattaa valita valaisin, joka ei häikäise silmiä vuoteella levätessä. Erilaiset kynttilät ja tuikut tuovat myös hämärään makuuhuoneeseen runsaasti romantiikkaa – älä kuitenkaan koskaan jätä niitä valvomatta.

Romanttinen sisustus makuuhuoneessa

Romanttisuuteen vaikuttaa tietenkin myös sisustus. Etenkin valkoiset tekstiilit ja sisustustuotteet tuovat makuuhuoneeseen romantiikkaa. Romantiikkaa tuovat entisestään esimerkiksi puuseinät sekä kauniit verhot ja niiden tyyliin sopivat muut tekstiilit. Sisustustyyleistä esimerkiksi maalaisromanttinen tyyli on nimensä mukaisesti hyvin romanttinen sisustustyyli, jota voi hyödyntää makuuhuoneen sisustuksessa.