Yksiön sisustusratkaisut

  • 23 Sep, 2021

Yksiön sisustaminen voi tuntua turhan haastavalta, sillä tilankäytössä tulee ottaa huomioon monia asioita. Tällöin hyvät yksiön sisustusratkaisut tulevat tarpeeseen, sillä pienestä neliömäärästä haluaa ottaa kaiken hyödyn irti. Tämä onnistuu vain ja ainoastaan tekemällä oikeita valintoja niin huonekalujen, materiaalien kuin sisustustarvikkeidenkin kanssa. Jos siis kamppailet pienen tilan sisustuksessa, kannattaa jatkaa lukemista, sillä me jaamme parhaat vinkit yksiön sisustamiseen.

Yksiön oleskelutila

Helpot yksiön sisustusratkaisut

Yksiön sisustaminen ei aina ole helppoa tilan rajallisuuden vuoksi. Siksi sisustajan tulee ottaa huomioon esimerkiksi huonekalujen sopiva järjestely. Pieneen tilaan ei myöskään voi ahtaa turhan paljon huonekaluja, joten ylimääräiset tulee karsia pois mahdollisuuksien mukaan. Tällöin onkin hyvä, jos huonekalut itsessään tarjoavat mahdollisimman paljon säilytysratkaisuja. Esimerkiksi olisi hyvä, jos pieneen tilaan saisi sohvan, joka sisältää säilytystilaa vuodevaatteille.

Levitettävä vuodesohva on myös pieneen tilaan hyvä ratkaisu. Silloin sohvasta saa taiottua tarvittaessa sängyn, eikä välttämättä erilliselle sängylle ole tarvetta. Toinen vaihtoehto on jättää sohva hankkimatta ja sijoittaa sängylle muutama suuri istuintyyny, jolloin sängystä muovautuu sohva. Kun huonekalut ovat monikäyttöisiä ja sisältävät mahdollisimman paljon säilytystilaa, tuntuu koti entistä tilavammalta.

Yksiön sisustaminen ja oikeanlainen sijoittelu

Parhaat yksiön sisustusratkaisut ovat niitä, joiden avulla kotiin saadaan lisää tilantuntua. Huonekalujen hyvällä järjestämisellä voi saada aikaan toimivan kokonaisuuden. Voi olla hyvä idea loihtia kotiin esimerkiksi erillinen nurkkaus olohuoneelle, työpöydälle ja ruokailutilalle. Tällöin jokaiselle kodin tilalle on oma nurkkauksensa, jolloin voit tuntea omistavasi erillisen olohuoneen, makuuhuoneen ja ruokailutilan. Kaikki tämä on mahdollista, jos vain oman kodin pohjaratkaisu antaa myöten.

Jos kaipaa vielä lisää tilaa, voi olla hyvä ratkaisu hankkia esimerkiksi parvisänky. Silloin sänky ei vie turhaa lattiatilaa, ja parven alle voi sijoittaa vaikka työpöydän. Näin voi muodostua suojaisa työtila ja nukkumatila. Tällaiset pienet yksiön sisustusratkaisut ovat tärkeitä.

Persoonallinen koti

Pienestä yksiöstä on mahdollista loihtia myös persoonallisen koti. Jo pienen asunnon valinta on sinällään persoonallista, mutta omaa tyyliä voi tuoda kotiin erilaisin keinoin. Voit pyytää esimerkiksi sisustussuunnittelijaa avuksi, jonka kanssa omista toiveista ja ideoista on mahdollista koostaa oikea infografiikka. Kun omat ideat ovat ylhäällä, voi niitä alkaa toteuttaa joko itse tai yhdessä suunnittelijan kanssa. Itsenäisesti työstettynä voit antaa projektille niin paljon aikaa kuin haluat.

Muita tapoja oman persoonallisen tyylin tuomiseen sisustuksessa on esimerkiksi tekstiilien valinta. Voit valita sellaisia tekstiilejä, jotka miellyttävät eniten omaa silmääsi. Niiden avulla myös yksiön parhaat puolet tulevat esiin. Voit esimerkiksi korostaa oleskelutilaa näyttävillä koristetyynyillä, muhkealla viltillä tai suurilla värikkäillä verhoilla.

Yksiön sisustusratkaisut kierrättämällä

Monet yksiön sisustamiseen tarvittavat tavarat voi hankkia edullisesti esimerkiksi kirpputorilta tai kierrätyskeskuksesta. Sieltä voit saada kaikkea aina huonekaluista kodin tekstiileihin ja valaisimiin saakka. Oli mielessäsi sitten uusi lipasto tai aurinkokennovalaisimet voi lähteä etsimään niitä kierrätyskeskuksesta. Myös monet nettikirpputorit myyvät käytettyä tavaraa edulliseen hintaan. Näin voit sisustaa kotisi pienellä hinnalla.

Kaikki kierrätyskeskusten tuotteet ovat käytettyjä, eikä niitä näin ollen ole saatavilla kuin yksittäisiä kappaleita. Jos siis onnistut löytämään jonkun sinulle mieleisen tuotteen, kannattaa se hankkia heti. Muutoin se saattaa tulla myydyksi jollekin muulle.

Parhaat yksiön sisustusratkaisut auttavat sinua tekemään kodistasi persoonallisen ja tilavan edullisesti. Monesti voit löytää upeita tavaroita ja huonekaluja kirpputorien lisäksi myös Facebookin myyntipalstoilta tai roskalavoilta. Myös ystäväsi saattavat haluta luopua jostakin, joka sopisi juuri sinulle. Aina ei siis tarvitse ostaa uutta, sillä vanhat huonekalut tuovat kotiin persoonallisuutta ja aivan omaa tunnelmaansa. Lompakkosi lisäksi myös luonto kiittää hyvistä valinnoista.