Viimeisimmät artikkelit

Historiallinen ja tyylikäs seinälampetti
 • 23 Oct, 2022

Lampetteja on ollut jo vuosisatoja, mutta aikojen alussa valoa loi kynttilä toisin kuin tänä päivänä. Yhä useammassa seinälampetissa on historian havinaa, vaikka kynttilä onkin muuttanut muotoaan sähköisemmäksi. Seinävalaisimet ovat nostaneet suosiotaan jo jonkin aikaa ja niillä saa valaistukseen mukavaa lisäsäväystä eikä aina tarvitse käyttää kattoon asennettuja valaisimia. Lampetti on varsin monipuolinen ja sopii tyyliltään hyvin monen tyyppisiin ratkaisuihin. Seinälampetti on vanha ratkaisuEnsimmäisiä seinälampetteja alettiin käyttää jo 1400-luvulla Italiassa. Tuolloin se oli hyvin yksinkertainen ja seinälle ripustettiin yleensä messingistä tehty laatta, johon kynttiläpidike oli kiinnitetty.

Kaunis puutarhan valaistus
 • 24 Sep, 2022

Kodin sisustaminen lähtee jo ulkoa eikä mikään voita kaunista puutarhan valaistusta. Näyttävä puutarhan valaistus on paitsi käytännöllinen talven ja syksyn pimeinä iltoina sekä se myös toivottaa vieraat tervetulleiksi ja luo turvaa ulkona leikkiville lapsille. Se on hyvä suunnitella energiatehokkaaksi ja toisaalta käytännölliseksi, mutta myös silmiä hiveleväksi tunnelman luojaksi, joka piristää mielen. Poimi vinkkimme, joiden avulla loihdit kotiisi näyttävät ulkovalot. Miten näyttävä puutarhan valaistus luodaanMoni pohtii, kuinka omalle pihalle saisi näyttävän valaistuksen.

Puinen lattiavalaisin on tyylikäs ratkaisu
 • 05 Aug, 2022

Puiset materiaalit ovat kasvattaneet suosiotaan sisustuksessa, eikä ihme, sillä ne tuovat sisälle ripauksen luonnon rauhoittavaa tunnelmaa. Puu on kodikas ja lämmin, mutta myös luonnollinen ja pitkäikäinen valinta, joka sopii moniin erilaisiin tiloihin sisustuksen tyylisuunnasta huolimatta. Puinen lattiavalaisin on sekä tyylikäs että kaunis katseenvangitsija minimalistisessa sisustuksessa ja sopii kauniisti myös niin maalaisromanttiseen kuin värikkääseenkin sisustusteemaan. Valitse vinkkiemme avulla omaan tilaan sopivat lattiavalaisimet! Puinen lattiavalaisin on kaunis ja käytännöllinenKaunis puinen lattiavalaisin on helppo yhdistellä moneen erilaiseen sisustustyyliin.

Jugend valaisimet sisustuksessa
 • 21 Jul, 2022

Jugend valaisimet ovat koristeellisia lamppuja, joiden kauniit muodot ja koristelut hivelevät silmää. Ne ovat saaneet vaikutteita Euroopassa 1900-luvun taitteessa vallinneesta tyylisuunnasta, jugendista. Upeat, kauniit lamput sopivat niin vanhaan kuin uudisrakennukseen luoden huoneisiin ainutlaatuisen tunnelman. Niistä saat kotiisi todellisen sisustuksen katseenvangitsijan ja saatavana on useita eri malleja moneen eri makuun. Pelkistetyimmillään jugend-lamput toistavat yksinkertaisia geometrisia muotoja, koristeellisimmista löytyy niin helmistä koottuja valaisimia, kuin taidokkaita lasista tiffany-tekniikalla toteutettuja valaisimia. Jugend valaisimet toimivat moneen tarkoitukseenJugend-valaisimia on saatavilla myös seinälamppuina, samaa sarjaa olevat laput muodostavat yhdessä kauniin ja mielenkiintoisen kokonaisuuden kotiisi.

Kaunis ja tehokas kattovalaisin
 • 28 Feb, 2022

Miettimällä hetken, millaiseen tilaan valaisin tulee ja mitä tilassa tehdään, pääsee alkuun valaisimen hankinnassa. Kuinka tehokas kattovalaisin tulee olla ja millaista elämää sen alapuolalla eletään? Jos lampun alapuolella tehdään jotakin todella tarkkaa, valaisimen on oltava tehokas. Toisaalta, jos meno toisinaan huoneessa äityy vauhdikkaaksi, on parempi, että valaisin ei ehkä kannata olla riippuvaa mallia vaan mieluummin lähellä kattoa eli plafondi. Jos olet päättänyt esimerkiksi sijoittaa pöydän valaisimen alapuolelle, silloin siihen sopii hyvin kaunis riippuvalaisin.

Helppokäyttöinen pöytävalaisin hipaisukytkimellä
 • By Asta
 • 10 Jan, 2022

Pöytävalaisin on valaistuksen lisäksi myös ehdoton tuomaan uutta ilmettä sekä sisustuksellisia ratkaisuja kodin eri huoneisiin. Sillä saa kauniisti luotua tunnelmavalaistusta, mutta myös kohdentaa valaistuksen juuri siihen pisteeseen, mihin eniten haluaa. Erinomainen ratkaisu on myös pöytävalaisin hipaisukytkimellä, jolloin valaisimen saa syttymään ja sammumaan hipaisemalla sitä. Toisissa valaisimissa on myös sellainen ominaisuus, että pidempi kosketus kirkastaa tai himmentää valoa. Yhä useammassa pöytävalaisimessa on siis ominaisuutena myös himmennystoiminnot. Lisävaloa tai tunnelmaa tuova pöytävalaisin hipaisukytkimelläPöytävalaisin sinällään tuo valon juuri sinne, missä sitä eniten kaivataan.

LED peilivalaisin pistorasialla
 • 26 Dec, 2021

Kylpyhuone on tila, jossa tarvitsee kunnollisen valaistuksen. Yksi hyvä vaihtoehto on LED peilivalaisin pistorasialla ja tällaisen valaisimen voi yleensä kiinnittää joko suoraan peiliin, pelin yläpuolelle seinään tai jopa kaapin päälle, jos kaapissa on peiliovet. Tässäkin tila ratkaisee asennuksen. Pelivalo on kuitenkin helpottaa kylpyhuoneessa olemista huomattavasti. Sehän on tila, jossa tulee meikattua, ajettua partaa tai laitettua hiuksia, joten tilan valaistuksen on oltava riittävä. Peilivalaisin sopii erinomaisesti ahtaaseen tilaan. Käytännöllinen LED peilivalaisin pistorasiallaValitsemalla kylpyhuoneeseen LED -peilivalaisimen, voit olla varma, että valinta on moderni.

Näin syntyy romanttinen makuuhuone
 • 07 Nov, 2021

Romanttinen makuuhuone on monen unelma ja tämän unelman toteuttamiseksi on olemassa monia erilaisia tapoja. Makuuhuoneen romanttinen ilme ei vaadi välttämättä suuria tai kalliita hankintoja, eikä myöskään suurta vaivannäköä, vaan voi onnistua hyvinkin helposti. Tämä blogiteksti antaa muutaman vinkin siitä, kuinka makuuhuoneesta saa luotua pienellä vaivalla hyvin romanttisen. Poimi juuri itsellesi sopivat vinkit ja sovella niitä oman makuuhuoneesi sisustukseen! Romanttinen makuuhuone valaistuksellaRomanttinen makuuhuone syntyy ennen kaikkea oikeanlaisella valaistuksesta. Hyvin kirkas ja silmiinpistävä valo ei ole yleensä kovin romanttinen saati sovi muutenkaan makuuhuoneeseen, jossa on tarkoitus levätä.

Koristekynttilät kodin sisustuksessa
 • 06 Oct, 2021

Suomalaiset rakastavat kynttilöiden tuomaa tunnelmaa erityisesti pimeinä vuodenaikoina. Erilaiset koristekynttilät kuuluvatkin oleellisena osana suomalaiseen sisustukseen ja niiden avulla on helppo tuoda tunnelmaa ja kaunista valaistusta kotiin. Kynttilöiden valinnassa kannattaa olla tarkkana etenkin silloin, jos haluaa että ne sopivat osaksi muuta sisustusta. Tässä artikkelissa annamme sinulle parhaat vinkit kynttilöiden valintaan, jotta osaat loihtia kodistasi kauniin hetkessä. Näin valitset koristekynttilätPienillä yksityiskohdilla on helppo tuoda sisustukseen eloa. Oletko jo miettinyt, missä kodin nurkkauksessa, pöydällä tai tilassa haluat kynttilöitä polttaa?

Yksiön sisustusratkaisut
 • 23 Sep, 2021

Yksiön sisustaminen voi tuntua turhan haastavalta, sillä tilankäytössä tulee ottaa huomioon monia asioita. Tällöin hyvät yksiön sisustusratkaisut tulevat tarpeeseen, sillä pienestä neliömäärästä haluaa ottaa kaiken hyödyn irti. Tämä onnistuu vain ja ainoastaan tekemällä oikeita valintoja niin huonekalujen, materiaalien kuin sisustustarvikkeidenkin kanssa. Jos siis kamppailet pienen tilan sisustuksessa, kannattaa jatkaa lukemista, sillä me jaamme parhaat vinkit yksiön sisustamiseen. Helpot yksiön sisustusratkaisutYksiön sisustaminen ei aina ole helppoa tilan rajallisuuden vuoksi. Siksi sisustajan tulee ottaa huomioon esimerkiksi huonekalujen sopiva järjestely.

Lastenhuoneen lamppu saa olla leikkisä
 • 16 Sep, 2021

Lastenhuone on paikka, jossa todennäköisesti vietetään paljon aikaa niin leikkien, puuhaten, askarrellen kuin kirjoja lukien. Siksi lastenhuoneessa kaivataan useampaa erilaista valaistusta, ja olisikin hyvä, jos lastenhuoneesta löytyisi muutama erilainen lamppu. Lastenhuoneen lamppu saa olla väriltään kirjava, kuosiltaan värikäs ja kuvioiltaan leikkisä - avain kuten huoneessa asuva lapsikin. Värejä ja kuvioita ei tarvitse siis arastella ollenkaan, sillä lastenhuoneessa kaivataan väriä, ja vain mielikuvitus on rajana. Miten valita sopiva lastenhuoneen lamppu?Lastenhuoneen valaistusta miettiessä kannattaa huomioida se, kuinka paljon valoa tarvitaan mihinkin huoneen osaan.

Lukuvalo seinään luomaan yleisvalaistusta
 • 16 Sep, 2021

Seinään asennettava lukuvalo himmentimellä tuo lukemisen helpottamiseksi valoa, joka on pehmeää ja sopii myös yleisvalaistuksen täydentäjäksi. Seinille tuleva heijastus antaa huoneelle avaramman ja hiukan suuremman vaikutelman. Jos lukuvalossa on lisäksi himmennin, sillä saa paljon uutta ilmettä. Makuuhuoneessa sillä saa aikaan tunnelmavalaistuksen ja toisaalta se on apu siihen, mihin se on tarkoitettukin eli lukemiseen. Seinällä ollessaan sen katkaisin on käden ulottuvilla eikä sängystä tarvitse nousta ylös sytyttääkseen valot katkaisijasta. Himmennettynä valo ei myöskään häikäise.