Keittiön yleisvalaistus

Keittiö on huoneista se, jossa vietetään suhteellisen paljon aikaa. Siellä koetaan perheen yhteisiä hetkiä ruoanlaitosta seurusteluun. Syvällisemmin miettimättä keittiön yleisvalaistus on oltava sellainen, että siellä on mukava laittaa ruokaa ja toisaalta mikä on mukavampaa kuin syödä tunnelmavalaistuksessa. Millainen on hyvä valaistus? Keittiössä se tarkoittaa sitä, että valoa on riittävästi silloin, kun sitä tarvitsee ruoanlaitossa. Kun nautitaan pöydän antimista, voi valoa säätää vähemmälle ja nauttia hiukan himmeämmästä valaistuksesta sekä kenties jopa kynttilöistä tuomassa tunnelmaa.

Varmista aina keittiön yleisvalaistus

Tärkeintä valaistuksessa on se, että työtasot ovat riittävästi valaistu. Vaihtoehtoja siihen, miten keittiön yleisvalaistus toimii hyvin, on monia. Yleensä keittiössä on yläkaapit, joten silloin on mahdollista hankkia LED -valaisimet kaappien alle. Näillä kalustevalaisimilla aikaansaatu hyvä valaistus kohdistuu juuri oikeaan kohtaan työtasolla. Nämä kohdevalaisimet ovat matalarakenteisia ja niillä pystytään valaisemaan myös pieniä alueita, joita ei yleisvalolla tai spoteilla saa katettua niin täydellisesti. Kaappien alle voi asentaa myös LED -kiskoja tai jopa LED -nauhaa. LED -valaisimet saa yleensä myös himmennettyä.

Siinä tapauksessa, jos keittiössäsi ei ole yläkaappeja, laatuvalaisin suosittelee jopa alasvaloja. Niitä voi sijoittaa kattoon työtasojen yläpuolelle ja samalla, kun ne hoitavat valaistusta, ne tuovat sisustukseen uutta ulottuvuutta. Alasvalot ovat keittiössä usein paremmat kuin spotit. Niiden valokeila on kapeampi kuin alasvalojen. Tosin spoteilla saa luotua paremmin tunnelmaa ja yleisvalaistusta, koska niillä saadaan heijastettua valoa vaikkapa seinistä. Toinen mahdollisuus on valaista lattiatasoa, jolloin seinät taas jäävät vähemmälle. Alasvalot antavaa paremman kohdevalaistuksen juuri työpöydille, jolloin työskentely on helpompaa ja tarkempaa. Hankkiessasi alasvaloja, niissä on yleensä ilmoitettu valaisusäteen tulokulma. Jos säde on kapea esimerkiksi 20 astetta, niin se sopii hyvin yksityiskohtien tai tunnelman valaisuun. Jos valaisusäde on leveämpi, valo tulee tasaisemmin, jolloin ne sopivat paremmin oleskelutiloihin kuin tarkkaa valoa vaativiin tiloihin.

Osta valaisimet netistä edullisesti

Ostamalla valaisimet netistä edullisesti, jää rahaa myös muuhun sisustukseen. Kun valitset keittiön spottivalot, ei riitä, että löydät mieleisesi ja saat työpöydän valaistua. Tuotekuvauksissa on usein kerrottu valosta sen värilämpötila. Jos haluat nähdä raaka-aineet ruoanvalmistuksen aikana kunnolla, kylmä valo eli 3000-6000 kelviniä on siihen paras. Tämä tosin ei sovi tunnelmavalaistukseksi vaan on siihen liian kylmä. Tunnelmaa saa aikaan silloin värilämpötila on matalampi eli 2700-3000 kelviniä. Valo on silloin pehmeä. Värilämpötilan lisäksi merkittävä asia valaistuksessa on RA-indeksi. Se kertoo värintoiston. Se annetaan asteikolla 0-100 ja ollessaan arvoltaan yli 80, valo koetaan luonnolliseksi.

Vaikka saatkin valaisimet netistä edullisesti, sinun on kiinnitettävä huomiota keittiössä työpöydän valaisemisen lisäksi siihen, että näet kaappeihin ja laatikoihin hyvin. Sinulla on mahdollisuus saada LED valot keittiön kaappeihin sekä tehdä ne myös mahdolliseksi laatikostoihin. Suosittuja ovat ratkaisut, jossa valitaan kaapit lasiovilla ja kaappeihin voi asentaa valot. Ne saavat kaapin näyttämään ensinnäkin hyvältä, mutta samalla esineet löytyvät kaapista helposti, mikäli yleisvalo ei valaise riittävästi kaappeihin. Samaan tapaan saat valot myös laatikostoihin. Niissä on erilaisia ratkaisuja tarjolla. Kaappien valot antavat keittiöllesi viimeistellyn silauksen ja luovat omalla tavallaan täydellisen tunnelman.

Keittiön yleisvalaistus on valaistuksen runko

Keittiön yleisvalaistus toimii keittiön valaistuksen runkona. Siinä toimii hyvin perinteinen kattolamppu, mutta taidokkaita ratkaisuja saa epäsuoralla valaistuksella. Tähän sopii erinomaisesti LED -nauha. Tämä ratkaisu on kiinni siitä, millainen katto keittiössäsi on ja millainen on huonekorkeus. Äsken mainitut alasvalot ovat mainio ratkaisu ja niiden tehoista on kiinni se, montako niitä tarvitset. Näiden lisäksi LED -paneelit ovat käyttökelpoisia. Ne ovat usein myös niin tehokkaita, että niitä riittää yleisvalaistukseen yksi. Paneeli on myös tyylikäs ja moderni ratkaisu sisustukseen. Laittamalla LED valot keittiön kaappeihin, sinulla alkaa keittiön valaistus olla kunnossa. Asennuksiin ja vaihtoehtoihin vaikuttavat katon rakenne. Välikatto antaa mahdollisuuden siistiin asennukseen ja useita eri vaihtoehtoja suhteessa pinta-asennukseen. Tutustu ratkaisuihimme tarkemmin ja siirry keittiössäsi tunnelmalliseen valaistukseen!