LED maavalot

LED maavalot valaisevat upeasti kävelyväylät tai niillä saa korostettua pihapuita sekä pensaita. Ne upotetaan suoraan maahan tai jos olet ajatellut niitä terassille, niin terassilautoihin. Osa näistä tuotteista toimivat aurinkokennolla, joten asentamisessa ei tarvitse sen enempää sähköasentajaa kuin kaivauksia maakaapelille. Samaan tapaan voit viritellä pihavalot mökille. LED -valaisimet kuluttavat sähköä huomattavasti vähemmän kuin hehkulamput, joten niillä saa aikaan pihalle todellisen tunnelmavalaistuksen. Maavalojen tai mökkipihan valot vaativat pienen suunnitelman, että saat siitä järkevän kokonaisuuden.

Turvalliseen liikkumiseen LED maavalot

Ulkovalaisimien hankinta on tarpeen, että turvallisuus säilyy. Toisaalta niiden kanssa on helppo nostaa tai korostaa tunnelmaa. Ennen kuin ostat yhtäkään valaisinta, sinun kannattaa tehdä yleissuunnitelma, jossa mietit, miten valaistuksen sijoitat ja mitkä kaikki paikat haluat valaista. LED maavalot valaisevat kätevästi kulkureittejä, kun taas pihavalot mökille vaativat hiukan enemmän miettimistä. Mökin pihamaa saattaa olla melkoisen suuri ja avara, joten sinun täytyy harkita, mitkä kaikki kohdat kannattaa valaista, että liikkuminen on turvallista. Pulahdatko mielelläsi hämärissä iltauinnille, jolloin myös laituri on ansainnut oman valaistuksen?

laatuvalaisin kertoo sinulle tarkemmin pieniä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomioita. Ehkä jo tiedätkin niistä paljon, mutta kertaus on aina opintojen äiti. Ensimmäinen seikka on se, että ulkokäyttöön sopivat parhaiten valaisimet, jotka on suunniteltu ulkotiloihin. Niiden suojausluokitus pitää olla vähintään IP44. Mikäli valaisin on suojassa suoralta sateelta, se voi olla myös IP23. Myös luminen talvi tuo valaistukselle vaatimuksia. Vaikka maavalot ovatkin mainiot ja niitä voi lumesta puhdistaa, myös valaisinpylväiden on oltava riittävät korkeat. Aurinkoenergialla toimivat valaisimet ovat käteviä, mutta pimeä talvi ei juurikaan anna niille mahdollisuuksia. Suunnitelmasi kertoo sinulle, mitä haluat valaista ja kuinka paljon. Joka tapauksessa valaistus tuo turvallisuutta pimeällä liikkumiseen. Valoilla voit myös ohjata vieraan sisäänkäynnille tai tulotietä. Tärkeintä on, että kaikki vaikeakulkuiset kohdat on valaistu.

Osta myös LED lamput netistä

Kun hyvin suunnittelee kaikki tarvittavat tuotteet, on helppo ostaa myös LED lamput netistä. Mitä pitää huomioida, jos suunnittelee LED pylväsvalot pihaansa? Ensinnäkin säänkestävä materiaali on kaiken tärkein asia, joten alumiini tai ruostumaton teräs ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Rungossa voi olla lisäksi kuparia, messinkiä tai jopa kiveä. Varjostin voi olla muovia tai lasia. Tämän päivän valaisimissa on mietitty tämä jo valmiiksi, joten siitä ei tarvitse kantaa huolta. Aurinkokäyttöinen valaistus on eduksi ympäristölle eikä tarvitse huolehtia johtojen vetämisestä. Akkujen kesto on ongelma, joten varmin valinta on ehdottomasti valaisin liiketunnistimella.

Pihavalojen asennus maahan onnistuu kahdella eri tavalla. Sekin riippuu siitä pitääkö valaisimen olla vuosikausia paikallaan vai haluatko mahdollisesti siirtää sitä jossakin vaiheessa toiseen paikkaan. Jos valaisimen pitää olla samassa paikassa vuosia, on ehdottomasti suosittava asennusta kunnolliselle, kiinteälle alustalle. Useissa valaisimissa on valmiina maapiikki ja se helpottaa siirrettävyyttä paikasta toiseen. Asentaminen on tässä tapauksessa huomattavan helppoa. Mikäli päädyt kiinteästi asennettavaan valaisimeen, tarvitset ammattilaista, kun liität valaisimen verkkovirtaan. Pylväsvalaisimessa on usein myös pistorasioita helpottamaan puutarhan sähkön tarvetta. Samalla, kun tilaat valaisimet, muista tilata myös LED lamput netistä. Saat kaikki kerralla kotiisi ja asennukset on helppo aloittaa.

Hienostuneet LED maavalot

Upotettavat LED maavalot ovat varsin huomaamattomia, mutta valaistusteho niissä on usein upea. On joitakin seikkoja mitä pitää ottaa huomioon samalla tavoin kuin mitä vaatii pihavalojen asennus maahan. Ensinnäkin nämä valaisimet ovat pyöreitä tai kulmikkaita ja ne asennetaan alustaan sen mukaan, mikä niissä on asennussyvyys. Niillä voi valaista portaat tai ajotien ja puutarhaan voi tehdä monenlaisia somisteita. Maavalot saa yleensä useamman lampun sarjana, jolloin korostusta saa isommallekin alueelle. Usein myös kysytään, voiko tällaisen valaisimen yli ajaa. Kyllä voi, mutta valaisimen valinnassa on aina otettava huomioon maksimikuormitus. Myös se on muistettava, että nämä valaisimet joutuvat kohtamaan maassa ollessaan mitä erilaisempia asioita, joten IP -luokitus on oltava 65-68. Kuiva ja katettu maa on suotavin vaihtoehto.